Имя

Телефон

Комментарий

 

PLĀNOJAM DZĪVOKĻA KAPITĀLREMONTU LATVIJĀ

PLĀNOJAM DZĪVOKĻA KAPITĀLREMONTU LATVIJĀ

Katrs cilvēks, kas pietiekami ilgi dzīvo vienā dzīvoklī, agri vai vēlu sastapsies ar kapitālremonta nepieciešamību. Daudzi atzīst par labu uzreiz griezties pie speciālistiem, bet mēs, vispirms, rekomendējam Jums iepazīties ar to, kā tiek sastādīts tāda remonta posmsecīgs plāns, un pamēģināt sastādīt to patstāvīgi. Kapitālremonts ir nopietna lieta, un, salīdzinot šos punktus ar to, ko Jums piedāvās, Jūs varēsiet ne tikai atšķirt profesionāli no amatiera, bet, iespējams, arī ietaupīt.

Tātad, pirmkārt, ir nepieciešams veikt visu telpu un aiļu (durvju un logu) precīzus izmērījumus. Detalizēts projekts dod Jums iespēju iedomāties, kā izskatīsies telpa pēc remonta, kādu būvniecības un apdares materiālu daudzumu nāksies iegādāties. Bez precīziem izmērījumiem nav iespējams aprēķināt nākamos izdevumus un sastādīt pareizu tāmi. 

Obligāti aprēķiniet iepriekš visu materiālu un darbu vērtību, lai turpmāk izvairītos no nesaprašanām, ņemiet vērā darbu izpildīšanas kārtību. Tā, ja Jūs gribat izmantot dārgus interjera elementus, parūpējieties par to, lai viņi turpmāk neprasītu grīdu vai sienu segumu demontāžu. Tāpat arī iekļaujiet tāmē sagatavošanas darbu vērtību, nav jātaupa ar tiem, citādi iznāks vēl dārgāk. Piemēram, pirms sienu krāsošanas, ir nepieciešams veikt virsmas izlīdzinājumu, citādi tā uzsūc lielu krāsas daudzumu.

Sagatavošana kapitālremontam, atkarībā no Jūsu dzīvokļa stāvokļa, var paredzēt izlīdzinošās kārtas demontāžu, sienu nojaukšanu, atkritumu izvešanu. Pēc tam var sākt elektroinstalācijas montāžu, kanalizācijas cauruļu sadalījumu, karstā un aukstā ūdens stāvvadu, apkures pārnešanu, noslēdzošās armatūras uzstādīšanu, un tikai pēc tam – griestu, sienu izlīdzināšanu, grīdas izlīdzināšanas ierīkošanu. Ir ļoti svarīgi ievērot visus noteikumus un nianses šajā posmā, tā kā vēlāk pārveidot būs sevišķi problemātiski.

Tālāk, pēc kārtas, ir palodžu, logu un durvju aplodu uzstādīšana, pēc tam – sienu špaktelēšana, griestu apdare, grīdas klājums. Atrisiniet visus jautājumus, kas ir saistīti ar elektrību, pirms aplīmēšanas ar tapetēm: šī posma beigās ir nepieciešams atlodēt paneli ar drošinātāju, uzstādīt rozetes un slēdžus.

Tālāk, pēc kārtas, ir palodžu, logu un durvju aplodu uzstādīšana, pēc tam – sienu špaktelēšana, griestu apdare, grīdas klājums. Atrisiniet visus jautājumus, kas ir saistīti ar elektrību, pirms aplīmēšanas ar tapetēm: šī posma beigās ir nepieciešams atlodēt paneli ar drošinātāju, uzstādīt rozetes un slēdžus.

Tuvāk pabeigšanai veic grīdlīstu montēšanu un aplīmēšanu ar tapetēm. Pirms dekorēšanas un aksesuāru izvietošanas iesākšanas, nolemiet, kur Jums atradīsies mēbeles. Ir vēlams ne tikai iedomāties, bet izvēlēties mēbeles veikalā un veikt to izmērījumus, lai izvairītos no neparastiem gadījumiem turpmāk.

Plānojot kapitālremontu, ir ne mazāk svarīgi ievērot individuālas nianses – tā, ja Jums ir stūra dzīvoklis, varbūt vajadzēs siltināt vienu no sienām; ja ar Jums dzīvos mazi bērni, tad durvju un elektriskos slēdžus ir vēlams uzstādīt mazliet augstāk; ja blakus Jums ir trokšņaina būvniecība vai diskotēka, ir jāparedz skaņas izolācija; dažreiz pirmajiem stāviem ir iespējams un izdevīgi veikt atsevišķu dzīvokļa ieeju vai piebūvēt verandu/lodžiju; ja tieši zem Jūsu dzīvokļa atrodas slikti apkurināmā telpa, piemēram, veikals vai noliktava, tad ir jēga siltināt grīdas utt. Ja Jūs veicat remontu tikko nopirktajā dzīvoklī, tad painteresējieties par tā vēsturi: vai bija ugunsgrēki, vai kaimiņi appludināja to, – viss tas ir jāņem vērā, izvēloties patēriņa materiālu remontam. Turklāt ir vēlams interesēties nevis tam, kas pārdod to Jums, bet kaimiņiem.

Kapitālremonts prasa paredzēto darbu un visu nianšu precīzu secības ievērošanu. Galvenais – akurātība, plānveidība, kvalitativitāte. Darbību prasmīga plānošana palīdzēs sasniegt maksimālo rezultātu. 

KĀ AR MUMS SAZINĀTIES
Mēs esam priecīgi konsultēt Jūs
katru dienu, bez brīvdienām, no 10:30 līdz 21:00
Baltā iela 3/9
Kurzemes priekšpilsēta, Rīga, LV-1055
Latvija

Talr. +(371) 24205205

info@buve24.lv

Adrese: Rīga, Baltā iela 3/9 LV-1055
Zeon SIA
Reģistrācijas numurs: 40003966549
AS "Swedbank"
kods: HABALV22
konts: LV35HABA0551018562568